okt16
1

Ongewenste bezoeker heengezonden

Door de in de loop der jaren getroffen veiligheidsmaatregelen zoals geregistreerde tags, automatisch sluitende deuren en beveiligingscamera’s is het ongewenst/ongezien binnenkomen van ons complex niet zo eenvoudig. Maar wat extra aandacht kan nooit kwaad! De mens zelf blijft immers de zwakste schakel.

Soms gaat het een keertje mis, zoals enkele weken geleden: In een van de tuinen van ons complex werd een persoon aangetroffen die hier niet thuis hoorde. Een alerte medebewoner heeft deze ongewenste bezoekster aangesproken en weggestuurd. Enige tijd later is zij toch weer binnengelaten of meegelopen. Hierop is de politie ingeschakeld en is de persoon voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Wij vragen je nogmaals alert te blijven.

Let op met het binnenlaten van mensen via de spreek-luisterverbinding: laat nooit iemand binnen die je onbekend is! Als er mensen met je mee willen lopen naar binnen of binnen willen komen als je er uitgaat: vraag dan voor wie men komt en laat ze zelf (opnieuw) aanbellen!

De politie laat het volgende weten:
“Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die niet in uw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen.
(…)
Op www.politiekeurmerk.nl vindt u meer preventietips. Ook vindt u hier andere methodes die inbrekers vaak gebruiken om in te breken en hoe u zich hiertegen kunt beschermen.” (info van www.politie.nl)

Bron: het bestuur

One Comment

  1. In het vervolg op bovenstaande zien wij gisterochtend rond 8 uur een onbekend persoon over de galerij lopen. Aangezien er na ons nog maar 1 appartement is en met in ons hoofd een gebeurtenis uit het verleden gaan dan gelijk de alarmbellen rinkelen. Uiteindelijk bleek het om 1 persoon te gaan die voor reparatie van het dak kwam, dit is niet de eerste keer dat er werkzaamheden verricht worden zonder dat de bewoners worden ingelicht, zoals 2 weken geleden aan de lift en een aantal maanden geleden dat we ‘s-morgens om 8 uur wakker schrokken omdat er iemand boven op ons dak liep. Wij zouden het dan ook op prijs stellen dat wij via de website of de e-mail op de hoogte worden gebracht als er werkzaamheden aan of in het gebouw gebeuren.
    Met vriendelijke groeten Sjef en Marijke van der Steen nr. 41

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *