Over het gebouwencomplex

De Jan Pannebakkerhof is gelegen aan de Grotestraat in het oostelijk deel van het centrum van Waalwijk. Het autovrije winkelgebied bevindt zich op ongeveer 300 meter. Gemeentehuis, bibliotheek en cultureel centrum ‘De Leest’ liggen op loopafstand.

Het complex bestaat uit twee aan elkaar gespiegelde gebouwen. In ieder gebouw bevinden zich 27 appartementen. Het complex oogt opmerkelijk: een eigentijdse vormgeving, qua maat, schaal en uitstraling (donkerrood metselwerk) harmonisch aansluitend op de negentiende-eeuwse gebouwen aan de Grotestraat. Het appartementencomplex heeft daarom drie bouwlagen en aan de Grotestraat hogere delen. Het gevelbeeld is niettemin kleinschalig. De op de verdiepingen gelegen woningen zijn met een viertal liften direct bereikbaar.  Onder het gehele complex ligt een alleen voor bewoners toegankelijke parkeergarage.

De middenbebouwing met zijn rustige gevelwanden kijkt uit op de groene binnenhof, qua sfeer vergelijkbaar met het Amsterdamse Begijnhof: voortuintjes aan het centrale grasveld, omring door een carré van bomen ėn autovrij! Met recht een heerlijke rust- en stilteplek. Het binnenterrein ligt wat hoger en wordt gemarkeerd door twee woontorens. Via een bruggetje loopt men over een moerasachtige waterpartij de Winterdijk op. Het sfeervol ingerichte en gemoedelijke binnenterrein is ideaal gelegen ten opzichte van de zon met overal optimaal uitzicht.

 Energielabel C

 VvE Energie rapport voor Jan Pannebakkershof ( klik op link om het rapport te openen)