Skip to content

De architect aan het woord

`Wonen is een onuitputtelijke bron van inspiratie.`

Nog voor de eerste lijn van de Jan Pannebakkerhof op papier was gezet, stond al vast dat de kwaliteit van de individuele woningen samen met de uitstraling van het complex voor de omgeving en de stad kernpunten van de ontwerp-opgave waren. 

In de eerste ontwerp-fase werden de situatieve uitgangspunten aandachtig in kaart gebracht, waarbij uiteindelijk de landschappelijke kwaliteit van de Winterdijk met de aangrenzende polders zijn verbonden met de stedelijke kwaliteit van de afwisselende lintbebouwing in de Grotestraat.
 
Ook de toekomstige bewoners stonden vanaf de beginfase van het ontwerp-proces centraal. Varianten in plattegronden en woningtypen zijn met aandacht voor functionele en sociale aspecten uitgewerkt, waarbij voldoende ruimte is opengelaten voor persoonlijke interieurwensen.
 
Het eenvoudige en heldere concept van de Jan Pannebakkerhof is uitgewerkt in een tijdloze kwaliteit met speelse accenten. Door de geleiding van de bouwmassa en de klassieke warme uitstraling van het metselwerk lijkt het alsof het gebouw er al gestaan heeft.
 
Als elke bouwopgave onder zulke optimale omstandigheden zou ontstaan als de Jan Pannebakkerhof, blijft wonen een onuitputtelijke bron van inspiratie.
 
Ir. L.M. Sluymer (Architect BNA)
 
 
 
 

Recente berichten

Glasbewassing

Op 11 en 12 juni 2024 wordt door firma DSG de glasbewassing uitgevoerd. 11 juni 2024 wordt de

Bestuur VvE voortaan via telefoon en Whatsapp bereikbaar

In het bestuur hebben wij besloten om geen contactformulieren meer te gebruiken. Wij hebben voor de VVE een

Vergroening JPH

De gemeente Waalwijk heeft zich van zijn groenste kant laten zien. In de laatste week van februari zijn