jun11
2

Vluchtwegen vrijmaken

Tijdens de algemene ledenvergadering van 10 april j.l. heeft een medewerker van de Waalwijkse brandweer een presentatie over brandveiligheid verzorgd. Naast brandveiligheidsinformatie kwamen ook preventietips aan bod. De presentatie werd door de aanwezigen als verhelderend en zeer zinvol ervaren.

De brandveiligheidssituatie in de Jan Pannebakkerhof

Voorafgaande aan de presentatie heeft de Brandweer de brandveiligheidsrisico’s van ons complex in kaart gebracht. De brandveiligheidssituatie in ons complex is in zijn algemeenheid op orde te noemen. Toch zijn er een aantal niet onbelangrijke constateringen gedaan: niet alle vluchtwegen zijn vrij van obstakels. Dit kan in geval van ontruiming leiden tot oponthoud en struikelpartijen. Kortom tot ongewenste, gevaarlijke situaties.

Houd vluchtwegen vrij

N.a.v. de constateringen en adviezen van de brandweer verzoeken wij je de vluchtwegen vrij te maken van obstakels. Haal a.u.b. jouw spullen weg uit de vluchtroute. Er mag niets meer voor de deuren staan.

Wij rekenen op je medewerking en gaan ervan uit dat uiterlijk 1 juli alles verwijderd is.

Wat te doen bij een calamiteit

 1. Raak niet in paniek.
 2. Sluit alle ramen en deuren.
 3. Bel onmiddellijk 1-1-2 en waarschuw je huisgenoten en buren.
 4. Verlaat het gebouw. Maak daarbij geen gebruik van de lift.

2 Comments

 1. Is deze mededeling ook beschikbaar voor de slecht Nederlands sprekende buitenlandse huurders?

  • Ed,

   Daar waar het met name speelt is in de 2 noordelijke torens en daar wonen “Nederlands sprekende” bewoners. Mochten we tot een directere aanpak over moeten gaan, zal de communicatie via de Horst ook aan de eigenaren gericht worden en is er geen taal probleem.

   Hoop je hiermee gerust gesteld te hebben.

   M.vr.gr.
   TC

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *