aug25
6

Schoonhouden van ons complex

Onze schoonmaakvrijwilligers vragen je alert te zijn op lekkende huisvuilzakken. 

Het komt geregeld voor dat lekkende vuilniszakken een stinkend spoor van viezigheid richting de containerruimte achterlaten. Mocht het jou overkomen dat een zak lekt, dweil dan a.u.b even de resten op. Dan blijft ons complex mooi schoon en fris ruiken en zadel je de  vrijwilligers niet op met een onaangenaam klusje. Dank voor de moeite.

6 Comments

 1. Ook graag een brief/mail voor onze Poolse bewoners. Als je ze aanspreekt lijkt het of ze je niet verstaan.
  Wel belangrijk om ook deze bewoners te informeren over allerlei zaken.

  Als het nodig is kunnen wij zorgen voor vertaling in het Pools.

 2. Betreurenswaardig dat bewoners zo ongedisciplineerd omgaan met rotzooi creëren en het dan niet zelf opruimen. Het bestuur zal in de eerstvolgende bestuursvergadering, 24 september, een standpunt innemen over de te nemen stappen. Als er vermoedens zijn van een veroorzaker kan dat ons helpen om een gerichte actie te nemen.

  Namens de Technische Commissie.

 3. Jan, niet iedereen kijkt ‘regelmatig’ op de website. Jammer, maar helaas …
  Wellicht een (aanvullend?) idee om hetgeen je hierboven gemeld heb af te drukken en bij de mensen (dus ook bij mensen, waarbij je het vermoeden heb, dat ze de website toch regelmatig checken) in de bus te doen.
  Ik heb van het bovenstaande ook foto’s gemaakt en geprobeerd om ‘de-weg-terug-te-vinden’. En ik zag, dat in het trappenhuis onder aan de trap op de donkere betegeling (dus op de hoogte van de begane grond) lek-vlekken zag liggen. Dat zou er dus op kunnen duiden, dat de ‘dader’ uit ‘ons’ complex komt … Overigens, de lift was/is tijdens de check schoon.

  • Dank voor het meedenken, Ed.

   Er zijn, naast de berichtgeving op de site, inderdaad nog andere wegen om de bewoners te informeren. Soms stuur ik ter attentie een groepsmail rond. Bijna iedereen heeft inmiddels een e-mailaccount. Soms – zoals bij het ramen wassen – wordt er ook een berichtje op de publicatieborden gehangen. Een bericht bij iedereen in de bus stoppen kan natuurlijk ook. Ook de aloude nieuwsbrief “de Pannebakker” zou zo af en toe van stal kunnen worden gehaald.

   Ik leg e.e.a aan ons bestuur voor. Wordt vervolgd.

 4. Wat een viezigheid. Kom op, beste medebewoners, laten we er met zijn allen voor zorgen dat ons gebouw schoon blijft. Op een gegeven moment hebben onze vrijwilligers er genoeg van. Dan zijn we voor de schoonmaak aangewezen op een duur schoonmaakbedrijf. Dat laten we toch zeker niet gebeuren?

  • Jan, ik ben er niet zeker van of mijn ‘reactie’ was doorgekomen, nadat ik op ‘Verzenden’ had gedrukt. Dus nu een volgende poging.

   Het lijkt me een (aanvullend?) idee om het bovenstaande in hard copy bij de bewoners in de bus te doen. Niet iedereen checkt de mail cq website.
   Ik heb getracht om ‘de-lekweg-terug-te-vinden’. De lift bleek schoon te zijn. En de weg naar boven, dus tot/op jouw etage leek het mij ook schoon te zijn. Echter op de donkere betegeling van het trappenhuis (de begane grond) onderaan bij de laatste trede heb ik een foto gemaakt van lek-vlekken … Bij mij bestaat dus het vermoeden, dat de dader uit ons complex afkomstig is … !!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *