apr12
0

Regels voor afvalscheiding

Het komt geregeld voor dat afval niet op een correcte manier wordt aangeboden. Daardoor wordt het in de containerruimte een rommeltje en ontstaan onnodige geurtjes. Zie ter illustratie de onderstaande foto’s. Deze foto’s zijn eergisteren gemaakt en behoeven geen nadere toelichting.

Onder de foto’s vind je de regels voor de afvalscheiding, zoals we die met elkaar hebben afgesproken.

Regels voor het aanleveren van afval

Hieronder vind je de regels die wij met elkaar hebben afgesproken.

  • Restafval deponeer je – in gesloten plastic huisvuilzakken – in de daarvoor bestemde containers. Deze containers worden regelmatig geleegd en gereinigd.  In deze containers mag absoluut geen grof vuil worden gestort!
  • Grof vuil en KGA (klein gevaarlijk afval) kun je aanbieden bij de gemeentelijke milieustraat aan de Weteringweg, waar je meestal terecht kunt op werkdagen van 13.30 – 16.00 uur en ’s zaterdags van 09.00 – 15.00 uur.
    Details: zie de gemeentelijke afvalkalender.
  • In Waalwijk wordt het huisvuil per gewicht afgerekend. Om de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden hebben we besloten om papier en karton op een andere manier aan te bieden. Daarvoor staan in de containerruimten speciale papiercontainers.
  • Plastic, blik en drankkartons dien je in je eigen appartement te bewaren en op de ophaaldagen zelf in de speciale afvalzakken op de verzamelplaats neer te zetten.
  • Glas gooi je in de gemeentelijke glasbakken. De dichtstbijzijnde glasbakken staan bij de Emté.

We vragen ieders medewerking om deze regels na te leven, zodat ook onze containerruimtes er netjes uit blijven zien en de kosten zo laag mogelijk blijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *