mrt10
0

Aanbieden van afval

Gebleken is dat de grijze containers nog steeds niet gebruikt worden voor alleen het restafval. Van tijd tot tijd wordt ook plastic, glas, grof vuil en zelfs klein gevaarlijk/ chemisch afval (zoals lege batterijen en kapotte lampen) in de containers aangetroffen.

Daarom hierbij opnieuw het verzoek aan onze bewoners om afval correct en op de juiste plaats aan te bieden:

  • > Grof vuil kun je aanbieden bij de gemeentelijke milieustraat aan de Weteringweg, waar je meestal terecht kunt op werkdagen van 13.30 – 16.00 uur en ’s zaterdags van 09.00 – 15.00 uur. (Details: zie de gemeentelijke afvalkalender.)
  • > Klein gevaarlijk afval (ook wel klein chemisch afval en kga genoemd) kun je inleveren bij de milieustraat aan de Weteringweg. Ook op andere plekken kun je klein gevaarlijk afval inleveren, bijvoorbeeld batterijen bij supermarkten en bouwmarkten, injectienaalden en medicijnen bij de apotheek.
  • > Plastic, blik en drankkartons dien je in je eigen appartement/berging te bewaren en op de ophaaldagen zelf in de speciale afvalzakken op de verzamelplaats neer te zetten. Meer info lees je hier
  • > Restafval kun je – in goed afgesloten zakken – deponeren in de daarvoor bestemde containers. Deze containers worden meerdere keren per week geleegd. In deze containers mag dus absoluut geen grof vuil en kga worden gestort!
    Opmerking: Het verdient de voorkeur drankkartons via de PMD-zak in te leveren. Mocht je er toch voor kiezen om drankkartons en blik bij het restafval aan te bieden, dan dienen deze verpakkingen – samen met de rest van je afval – in goed afgesloten zakken te zitten.
  • > In Waalwijk wordt het restafval per gewicht afgerekend. Om de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden hebben we besloten om papier en karton op een andere manier aan te bieden. Daarvoor staan in de containerruimten speciale papiercontainers.

Samen houden we het netjes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *