sep10
8

Vervanging neuslatten, inspectie schilderwerk

In de loop van volgende week zal er een aanvang worden gemaakt om de neuslatten van de kozijnen van de appartementen aan de Grotestraat zijde te vervangen door de firma Jan Bakkers. Wees dus gewaarschuwd dat er de komende tijd spontaan een schilder op uw balkon kan staan!

Veel van het werk zal met een hoogwerker worden gedaan maar mogelijk kan het zijn dat de schilders van genoemde firma u benaderen om toegang te krijgen tot uw terras. Wij vragen u vriendelijk hieraan medewerking te verlenen en we gaan ervanuit dat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Naast deze noodzakelijke klus zal ook de buitenzijde van het gehele complex geïnspecteerd worden en waar nodig zal herstel aan het schilderwerk worden gedaan. U heeft hiervoor een formulier ontvangen waarop u kunt aangeven wat aandacht nodig heeft. Lever dit in VOOR 12 september als u opmerkingen heeft.

Als de werkzaamheden verricht zijn hebben we ons complex weer in de juiste staat van onderhoud gebracht en krijgt het weer de uitstraling zoals u dat gewend bent.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en danken u voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,
De technische commissie

8 Comments

 1. Beste bewoners,

  door andere reeds ingeplande werkzaamheden,is het het schilderbedrijf niet gelukt om alle onderhoudswerkzaamheden die aangekondigd waren in 2015 uit te voeren.

  Zodra de weersomstandigheden het weer toelaten zal er weer een aanvang worden gemaakt. We zullen daarvoor vroegtijdig een melding plaatsen.

  M.vr.gr.
  namens de TC

 2. Bij ons is alleen de neuslat aan de Grotestraat-zijde vervangen. De plaats van de schroeven is duidelijk zichtbaar. Ze zijn ietsjes verzonken. Er is niet glad afgeplamuurd. Er kan wellicht wat water in blijven staan. Ik weet niet of dat kwaad kan, maar vond wel dat ik het even moest melden. Bij deze.

 3. Goedenavond mensen van de technische commissie,

  Ik weet niet of alle werkzaamheden of controles/ inspecties al zijn beëindigd . En wellicht reageer ik te vroeg op de genoemde activiteiten.
  Maar om duidelijk te zijn:
  De resultaten vallen me erg tegen. De neuslatten zijn vervangen, maar alle schroeven liggen gelijk of komen boven het houtwerk uit. Ik had verwacht dat deze verzonken zouden zijn en daarna weggewerkt en afgelakt, zodat je niets van de schroeven zou zien c.q. merken. Ik schrijf merken. omdat de uitsteeksels hinderlijk zullen zijn bij het schoonmaken/ zemen van de ramen en het houtwerk.
  Ik heb verder nog geen mededelingen, of opmerkingen van andere bewoners gehoord. Daarom heb ik geen idee of dat meerdere bewoners hun bevindingen hebben doorgemaild of gemeld.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Anke de Jong
  JPH 2

  • Beste Anke,

   dank voor je melding. De werkzaamheden betreffende het vervangen van de neuslatten is afgerond. Dat de neuslatten anders zijn gemonteerd dan de oude, klopt. Er is nu conform de huidige richtlijnen gewerkt en daarmee zijn de latten geschroefd met roestvrij stalen schroeven i.p.v. gespijkerd. Gezien de ervaring die hiermee is opgedaan op meerdere plaatsen is dit een betere optie dan de oude werkwijze.

   Daar waar wij tijdens de oplevering hebben kunnen kijken is niet geconstateerd dat er schroeven ver boven het houtwerk uitsteken. Als dat toch blijkt te zijn zullen wij hem dat melden en laten verhelpen. Gelieve aan te geven welk(e) raam het betreft.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

   Namens de TC

   • Goedemorgen Arjo,

    Graag wil ik vragen om te komen kijken naar de werkzaamheden. Ik begrijp dat er een nieuwe methode is gebruikt met stalen schroeven, maar het kan naar mijn idee niet de bedoeling zijn dat de houtsplinters naast de schroeven blijven zitten en daarover heen wordt geschilderd.

 4. Wij hadden middels het uitgereikte formulier aangegeven, waar herstel van schilderwerk noodzakelijk is. Echter, omdat we zo weinig (schilder-)activiteiten zien vroegen we ons af of de herstelperiode inmiddels voorbij is. Bij ons is het noodzakelijk herstel in het geheel niet uitgevoerd.
  Kan worden aangegeven of het herstel alsnog wordt uitgevoerd?

  • Beste Henny en Ed,

   het klopt dat de herstelwerkzaamheden nog niet gedaan zijn. Alleen de neuslatten aan de Grotestraat zijde zijn vervangen. Afhankelijk van het weer zal er spoedig met de herstelwerkzaamheden worden gestart.
   Door de schilder zal contact met jullie worden opgenomen welke dag zij jullie appartement willen doen.

   hoop jullie hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

   M.vr.gr.
   namens de TC.

   • Hoi Arjo,

    In reactie op mijn eerdere bericht -12oktober2015- gaf jij één dag later aan, dat door de schilder contact met ons zal worden opgenomen voor de datum van onderhoud.
    Helaas ….., 3 maanden later hebben wij helaas nog helemaal niets van ze vernomen.
    Is er overigens een bepaald tijdvenster afgesproken, waarin ze de onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd moeten hebben?
    Horen graag van je.

    Groet,
    Ed Nieuwenboom.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *