nov14
4

Nieuwe beplanting in de bakken

De 8 plantenbakken bij de ingangen aan de Winterdijk worden eerdaags opnieuw gevuld. Om wat meer kleur te krijgen is de keus gevallen op Hemelse bamboe en de vervanger van de buxus, de Ilex.

Wat belangrijk is voor de keus is o.a. het onderhoud. Gemakkelijk snoeien. Ook de beperkte maat van de bakken speelt een rol voor de grootte van de planten.

Het plan is om in de 4 bakken voor de ingang (2 per kant)  de kleurrijke Hemelse bamboe te planten en de 4 andere bakken te beplanten met de Ilex.

Uitvoering staat gepland voor eind deze week, natuurlijk afhankelijk van het weer.

Bron: Roelof Oonk

4 Comments

 1. De plantenbakken zijn weer prachtig gevuld. Komende zaterdag gaan we ons hofje weer mooi met kerstbomen en verlichting aankleden.

  Maar…. ook al maken we het zelf nog zo mooi, het is toch wel storend dat het openbare groen er voor schandaal bijligt. Het gras is geen gras meer te noemen, er liggen bergen rottende bladeren, de haagjes zijn aan het einde van hun leven, er zijn bomen doodgegaan. Kortom: werk aan de winkel voor de gemeente.

  Kan het bestuur eens een keer contact opnemen met ons aanspreekpunt bij de gemeente? Kan er voor de kerst op zijn minst wat blad opgeruimd worden?

  Hopelijk gaat het lukken. Dat zou mooi zijn.

  • Het bestuur heeft contact opgenomen met de gemeente.
   In het voorjaar wordt bekeken of en hoe de hagen en bomen kunnen worden opgeknapt en/of vervangen. De afgevallen herfstbladeren worden vandaag opgeruimd.

   Dank, bestuur en gemeente. Samen houden we de JPH netjes.

 2. Goede keuze, beste bestuurders. De bakken zien er weer keurig uit.

 3. WAT ZIEN ONZE PLANTEN BAKKEN ER WEER GOED UIT !

  BEDANKT JONGENS ! ????????????????

  HENNY & ED NIEUWENBOOM

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *