Skip to content

Wout Scheutjens overleden

Kaart Wout ScheutjensOp 23 september overleed, na een lang ziekbed, onze buurman Wout Scheutjens. Wout mocht slechts 60 jaren oud worden. Het bestuur heeft namens de bewoners van de Jan Pannebakkerhof een bloemstuk bij de familie Scheutjens laten bezorgen. De crematie heeft inmiddels, in besloten kring, plaatsgevonden.

Enkele buurtbewoners, waaronder Luit Sol, waren bij het afscheid van Wout aanwezig. Luit heeft een persoonlijk in memoriam uitgesproken dat wij graag met onze bewoners willen delen.

 

In memoriam Wout Scheutjens (1954-2014)

In juni 2009 kochten Marianne en Wout Scheutjens het appartement huisnummer 21 van dhr. en mevr. Van den Berg.
Het moet begin december 2009 zijn geweest, tijdens het opbouwen van het prieel in het middenterrein van onze Jan Pannebakkerhof, dat we elkaar voor het eerst beter leerden kennen. In de maanden daarvoor had Jan Koks al regelmatig contact met Wout over het reilen en zeilen bij ons in de Pannebakkerhof.

Het klikte meteen tijdens het aanbrengen van de kerstversiering, want het bleek al snel dat we dezelfde opvattingen hadden over werkzaamheden die moesten plaatsvinden. Wout nam meteen de leiding en samen met andere leden van bestuur, technische commissie en enkele vrijwilligers werd de klus geklaard. Op die dag werden we meteen ‘maatjes’ die elkaar verstonden.

Onze contacten intensiveerden – en het was opmerkelijk dat we steeds minder woorden nodig hadden om dingen aan elkaar te vertellen of uit te leggen. Wout nam – zonder dat we daar lang over hoefden vergaderen – geruisloos de coördinatie van alle technische zaken over, zowel in planning als in uitvoering!

Allen gingen we er van uit dat dit het begin was van een langdurige periode, waarin Wout de kar zou trekken op het gebied van technische zaken.

Het liep anders.

In de eerste maanden van 2012 werd de renovatie van de hoofdentrees gerealiseerd. Vanzelfsprekend speelde Wout zowel bij de voorbereiding als bij de uitvoering nog een belangrijke rol. Hij legde bovendien eigenhandig de buitenaansluitingen aan voor zowel de elektrakastjes aan de west- als aan de oostzijde op het binnenterrein.

Na de zomer van 2012 kwamen de eerste alarmerende berichten  die volgens afspraak aan enkele ingewijden die dicht om hen heen stonden werden doorgezonden:  ‘het gaat niet goed met Wout’.

Een moeizame tijd brak aan.

De tientallen mails die volgden waren steeds wisselend van inhoud – van betere vooruitzichten tot terugval, van hoop tot vrees. In al die tijd bleven we samen ‘maatjes’.

Wout was en bleef een ‘doener’, een gedreven mens die rustig zijn gang ging op de tijden waarin hij voelde dat hij dat nog kon. Ondanks zijn slopende ziekte bleef hij meedenken met ons en bleef hij initiatieven ontwikkelen omtrent verschillende projecten. Zo voerde hij zelf de eerste oriënterende gesprekken over het  project ‘elektronische sluitsystemen’ dat inmiddels eind dit jaar nog kan worden uitgevoerd en wilde hij tot het laatst op de hoogte blijven van de ontwikkelingen daarvan.

Vorige week overleed Wout Scheutjens in de leeftijd van 60 jaar.

Eigenaars en bewoners van ons complex die Wout kennen weten dat hij veel heeft betekend voor onze Jan Pannebakkerhof.

Wij blijven achter met een dankbaar gevoel en een hoofd barstensvol goede herinneringen aan een bijzonder mens: mijn maatje Wout Scheutjens!

Waalwijk, 29-09-2014
Luit Sol

 

 

Recente berichten

Glasbewassing

Op 11 en 12 juni 2024 wordt door firma DSG de glasbewassing uitgevoerd. 11 juni 2024 wordt de

Bestuur VvE voortaan via telefoon en Whatsapp bereikbaar

In het bestuur hebben wij besloten om geen contactformulieren meer te gebruiken. Wij hebben voor de VVE een

Vergroening JPH

De gemeente Waalwijk heeft zich van zijn groenste kant laten zien. In de laatste week van februari zijn