Skip to content

Gratis maatwerkadviesrapport en energielabel binnen bereik

Gratis maatwerkadviesrapport en energielabel binnen bereik

Afzien van energielabel mag binnenkort niet meer

 “Afzien van een energielabel bij de aan- en verkoop van een huis mag straks niet meer. Het Europees Parlement  heeft onlangs ingestemd met een Europese wet die het afgeven van een energielabel dwingender voorschrijft.
Op 9 juli 2012 dient deze richtlijn omgezet te zijn in nationale wetgeving. Het ministerie VROM werkt momenteel aan een sluitend sanctiesysteem, wat geïmplementeerd moet zijn voor 9 juli 2012. Dit sanctiesysteem zal ter vervanging dienen van het huidige systeem, waarbij gemeenten geen gebruik maken van handhavingsmogelijkheden. Het afzien van een energielabel, zoals inderdaad in Nederland gebruikelijk was/is, zal straks dus bestraft worden.“

Gratis maatwerkadviesrapport en energielabel binnen bereik
 
Beste eigenaar-bewoner van de Jan Pannebakkerhof,
 
Misschien komt de bovenstaande publicatie u  bekend voor. De tekst geeft aan, dat binnenkort de wettelijke verplichting “echt” bestaat dat bij verkoop van een woning door de verkoper aan de koper een energielabel moet worden verstrekt. De notaris bij wie de verkoop wordt geregeld moet zich ervan overtuigen dat de koper in het bezit is gesteld van dit label.
 
Dit houdt in dat bij verkoop van uw appartement door een gecertificeerd bureau een Energie Prestatie Certificaat (EPC) moet worden opgesteld. De kosten voor zo’n onderzoek moeten zelf worden betaald. Naar schatting zal voor dit EPC al gauw een bedrag van 150 euro in rekening worden gebracht.  
 
Wij hebben heel goed nieuws
Segon (Stimuleringsinitiatief Energiebesparing Gebouwde Omgeving Nederland)kan ons van een uitgebreid maatwerkadviesrapport (EPA) voor ieder appartement én een energielabel voor ieder appartement voorzien. De kosten hiervan zouden in ons geval (een VvE met meer dan 20 woningen) per appartement  € 200,00, inclusief BTW, bedragen maar ….. er is een speciale subsidie van het ministerie van VROM van € 200,00), zodat wij beide zaken via Segon geheel GRATIS kunnen verkrijgen. Een prachtige kans om dus het energielabel geheel gratis te bemachtigen!

De subsidie geldt alleen voor 2010 en is niet onbeperkt. Hoe eerder de aanvraag wordt ingediend hoe beter. Dus haast is geboden.

 
Meld u uiterlijk zaterdag, 23 oktober a.s. bij Jan Koks (nummer 35) met de mededeling dat u mee wilt doen. U ontvangt dan van hem een individueel vragenformulier waarin u een aantal vragen aangaande uw energieverbruik(ers) worden gesteld.
 

Handig om te weten

  • De kosten voor de keuring worden in eerste instantie door iedereen zelf betaald. U ontvangt een factuur van Segon. Segon draagt ook zorg voor de aanvraag van de subsidie. Deze wordt z.s.m. na ontvangst ook weer aan alle deelnemers uitgekeerd.
  • Er is maar één opnamedag. Deelnemers krijgen zo snel mogelijk te horen wanneer dat is. U dient er op de opnamedag voor te zorgen dat de Segon-medewerker in uw appartement kan. Mocht u niet thuis kunnen zijn, dan is het mogelijk uw sleutel bij Ger Opperman (nummer53) of Wout Scheutjens (nummer 21) in bewaring te geven. Als de opnemer niet in uw appartement kan wordt er geen energielabel en maatwerkadvies verkregen en wordt het betaalde bedrag weer teruggestort.
  • Lees de informatie over maatwerkadvies in de najaarseditie van “De Appartements­eigenaar”, een uitgave van VvE Belang die u onlangs in uw brievenbus heeft gekregen. (VvE Belang is een belangenorganisatie voor appartementseigenaren).
  • Kijk op www.janpannebakkerhof.nl | handige links. Daar vindt u linkjes naar o.a. de websites van VvE Belang en Segon.
 
Er is tegenwoordig niet zo veel gratis verkrijgbaar, dus maak snel gebruik van deze mogelijkheid.
 
Met hartelijke groet,
namens het bestuur,
 
 
 
Wim Zoer
voorzitter
 
 
 
 
   
 
 

Recente berichten

Glasbewassing

Op 11 en 12 juni 2024 wordt door firma DSG de glasbewassing uitgevoerd. 11 juni 2024 wordt de

Bestuur VvE voortaan via telefoon en Whatsapp bereikbaar

In het bestuur hebben wij besloten om geen contactformulieren meer te gebruiken. Wij hebben voor de VVE een

Vergroening JPH

De gemeente Waalwijk heeft zich van zijn groenste kant laten zien. In de laatste week van februari zijn