apr16
1

Gebruik/misbruik van de containerruimten

Gebleken is dat de beide containerruimten niet alleen gebruikt worden voor het aanleveren van restafval en papier.

Van tijd tot tijd wordt ook klein gevaarlijk/chemisch afval (zoals lege batterijen en kapotte lampen), plastic, glas en grof vuil in de ruimte aangetroffen. Er lag inmiddels zo’n lading dat Kees enkele uren bezig is geweest om alles op te ruimen en naar de vuilstort te brengen.

“Blijkbaar was het heel gebruikelijk om in de afvalberging ook lege batterijen en kapotte lampenbollen te “dumpen”.

Omdat de ruimte nu opgeruimd is willen we dat ook zo houden. Vanaf nu vragen we een ieder om zijn eigen afval daar te brengen waar het mogelijk is.

  • Grof vuil kun je aanbieden bij de gemeentelijke milieustraat aan de Weteringweg, waar je meestal terecht kunt op werkdagen van 13.30 – 16.00 uur en ’s zaterdags van 09.00 – 15.00 uur. (Details: zie de gemeentelijke afvalkalender.)
  • Klein gevaarlijk afval (ook wel klein chemisch afval en kga genoemd) kun je inleveren bij de milieustraat aan de Weteringweg. Ook op andere plekken kun je klein gevaarlijk afval inleveren, bijvoorbeeld batterijen bij supermarkten en bouwmarkten, injectienaalden en medicijnen bij de apotheek.
  • Plastic, blik en drankkartons dien je in je eigen appartement/berging te bewaren en op de ophaaldagen zelf in de speciale afvalzakken op de verzamelplaats neer te zetten.
  • Restafval kun je – in goed afgesloten zakken – deponeren in de daarvoor bestemde containers. Deze containers worden meerdere keren per week geleegd. In deze containers mag dus absoluut geen grof vuil en kga worden gestort!
  • In Waalwijk wordt het restafval per gewicht afgerekend. Om de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden hebben we besloten om papier en karton op een andere manier aan te bieden. Daarvoor staan in de containerruimten speciale papiercontainers.

Samen houden we het netjes
Het is te makkelijk om te denken dat iemand jouw afval wel opruimt. Als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen blijft het complex er netjes uitzien. Iedereen bedankt voor jullie bijdrage.

One Comment

  1. Mijn/Onze ervaring is, dat niet álle eigenaars/bewoners de VvE-website openen om het laatste nieuws te lezen. Helaas …! Dit, ondanks de melding ‘nieuwe berichten op onze website http://www.janpannebakkerhof.nl‘. En van de huurders, die nauwelijks/moeilijk de Nederlandse taal machtig zijn, kun je het ook niet verwachten.
    Wellicht zinvol om bovenstaand bericht ook in het Pools te melden; en/of in het Engels als er nog andersoortige buitenlandse huurders(/bewoners?) zijn. En deze vertaling, inclusief het originele Nederlandse bericht, bij de betreffende bewoners in de bus te laten glijden. Voor de volledigheid kan bovenstaand bericht ook in de bus worden gedaan van de afwezigen bij de ALV van de VvE.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *