sep15
4

Diefstal na babbeltruc

Omstreeks 18:00 uur vanavond werd een van onze bewoners benaderd door een “medewerker van de gemeente” met de mededeling dat hij per se naar binnen gelaten moest worden i.v.m. controle van een lekkage op het dak. Om vertrouwen te wekken vertelde de man dat hij ook al bij een van de buren was geweest en noemde de naam van een van de andere bewoners.

Nadat de persoon binnen was gelaten begon hij met het openzetten van kranen en wat prutsen aan de radiatoren. Daarbij trok hij witte handschoenen aan. Na enige tijd vertrok hij weer.

Een alerte buurvrouw die twee onbekende personen over de galerij zag lopen vertrouwde de zaak niet en ging poolshoogte nemen. Al snel bleek dat het bezoek van de monteur toch wel onwaarschijnlijk klonk. Bij nader onderzoek bleek dat er o.a. een aantal sieraden en persoonlijke herinneringen ontvreemd waren.

Uiteraard is onmiddellijk de politie ingeschakeld. Deze heeft een buurtonderzoek ingesteld. Hopelijk leidt dit snel tot het ontmaskeren van deze laffe dieven.

Signalementen

Dader 1
30 a 40 jaar oud.
Man
1.70 a 1.80 lang.
Lichtgetinte huidskleur.
Fors postuur.
Zwart haar naar achteren gekamd, lengte tot in zijn nek en vrij brede bakkebaarden.
Droeg ten tijde van de babbeltruc een witte blouse met lange mouwen.

Dader 2
Blanke huidskleur.
25 a 30 jaar oud.
Ongeveer 1.85 lang.
Donkerblond / rossig haar, aan de zijkant opgeschoren.

Mocht je niet benaderd zijn door de politie, maar wel over relevante informatie beschikken, geef dit dan door aan de politie (0900-8844).

Wees alert.

Tips om een babbeltruc te voorkomen (site Politie)

4 Comments

 1. Recently we have been in holiday (for two weeks), during the holidays we got a message from our landlord that some neighbours alert about a leak in our house. We had already one so we thought it might be possible so we allowed to force the door so they could fix it while we were out. We checked all the house and nothing is left but is exactly the same situation. We will contact our landlord as soon as possible in order to collect some more information.

  • Hallo Alba,

   Er was vorige week wel degelijk een lekkage. Ik heb jouw melding doorgestuurd naar de technische commissie en gevraagd jou bij te praten.

   Groeten, Jan Koks, webmaster

   ps: fijne vakantie gehad?

   • Ja, mooie vacantie! maar we geven om het toeval.
    We blijven alert.

    Alba

    ps: We leren een beetje Nederlands!

 2. Hoe laag kun je zijn. Om van te kotsen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *