dec16
0

Decemberboodschap

Beste Pannebakker,

Het jaar 2020 loopt op zijn einde. Gelukkig maar, zullen velen denken. Het coronavirus heeft dit jaar immers een grote impact gehad op ons dagelijkse leven. Dingen die we altijd normaal vonden, zoals elkaar een knuffel geven, samen feest vieren, samen sporten, zingen en juichen bij een evenement of langs de lijn, samen boodschappen doen, een museum bezoeken, samen een terrasje pikken of uit eten gaan…… opeens was het over.

Als we kijken naar de nog steeds hoge besmettingscijfers, dan is het zeker dat het virus ook nog in 2021 zal heersen. Alle hoop is gevestigd op dalende cijfers en de aangekondigde vaccins. Hopelijk komt er binnen een paar maanden een voorzichtig einde aan de 1,5 meter-samenleving.

Ook de komende feestdagen zullen dit jaar anders dan anders verlopen. Uit eten gaan zit er niet in en volgens de huidige richtlijnen mogen we thuis per dag maar 2 (en met kerst 3) gasten ontvangen. Dat komt de feestvreugde niet ten goede. Het is helaas niet anders.

Binnen alle beperkingen proberen we het in de Jan Pannebakkerhof zeker dit jaar samen zo gezellig mogelijk te maken. De hallen en de binnenhof zijn weer opgesierd met mooie kerstbomen en duizenden lampjes zorgen voor een warme sfeer. Vele bewoners hingen ook dit jaar weer zelf lichtjes voor de ramen of aan hun balkons. Het is een prachtig gezicht.

Wat jammer genoeg niet door kan gaan is de traditionele nieuwjaarsborrel. De huidige beperkingen gelden sowieso al tot 19 januari en het is niet te verwachten dat na die datum meteen weer grote groepen mensen bijeen mogen komen. En aangezien veel van onze bewoners in risicogroepen vallen is het zelfs dan een niet te nemen risico. Niemand van ons wil immers door zijn toedoen coronazieken of nog erger op zijn geweten hebben. We rekenen op je begrip voor dit niet fijne besluit.

Het bestuur wenst je ondanks alles hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe. Om daarna, in goede gezondheid en met veel positief woongenot in onze Jan Pannebakkerhof, het nieuwe jaar in te stappen. Pas goed op jezelf, pas goed op elkaar en schenk als het even kan een beetje extra aandacht aan de buurtgenoten die het in deze periode extra moeilijk hebben.

Monique, Sabine, Arjo, Ger en Jan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *